Saturday, April 24, 2010

Rizu masih ligat (Utusan Malaysia Online)


ASSALAMUALAIKUM, terima kasih kerana sudi menjawab beberapa soalan saya.

1.Ke manakah Rizu menghilang selepas habis OIAM?

2.Bilakah album terbaru Rizu akan muncul di pasaran?

3.Apakah perkembangan terkini yang dilakukan Rizu sekarang?

Shamzy,

Kluang, Johor.

RIZU

1. Terima kasih kerana masih lagi menyokong Rizu. Sebenarnya, Rizu masih lagi aktif selepas OIAM. Mungkin tidak selalu muncul di kaca tv atau di corong radio tapi Rizu banyak menerima tawaran untuk persembahan makan malam dan persembahan luar saja. Tidak menghilang sepenuhnya dan Rizu sering muncul di media cetak.

2. Mengenai album, Rizu belum ada perancangan. Memang dulu selepas menerima anugerah AIM13, terlintas untuk menerbitkan album dan perancangan telah dibuat tetapi cuma tidak berkesempatan untuk dipasarkan disebab kan masalah yang tak dapat dielakkan.

3. Rizu sekarang bekerja untuk dua projek yang berasingan iaitu solo dan berkumpulan dengan IV FLAVA yang muncul daripada pertandingan Gangstarz TV3. Kami juga sudah menyiapkan 1 lagu baru dan menunggu masa untuk dipasarkan. Tak sabar-sabar nak bagi peminat dan kawan-kawan Rizu dengar disetiap corong radio. Sekarang ini pun dalam perancangan nak buat lagu solo.

Cari teman

yang memahami

Hai Rizu, saya amat meminati anda sejak mula terlibat dalam rancangan realiti OIAM lagi. Saya ingin bertanyakan sedikit soalan, harap Rizu dapat menjawabnya.

1. Bagaimanakah ciri-ciri wanita pilihan Rizu?

2. Apakah yang akan Rizu lakukan sekiranya tidak bergelar artis?

3. Bila lagi nak terlibat dalam bidang lakonan? Tak salah kalau nak cuba bidang lain bukan?

Azira,

Kajang, Selangor.

RIZU

1. Rizu suka pada perempuan yang umurnya sebaya atau muda daripada Rizu. Yang penting sekali mestilah memahami karier Rizu sepenuhnya.

2. Kalau tak jadi artis mungkin akan sambung belajar muzik. Sekarang tak boleh sambung sebab jadual tak menentu. Takut nanti banyak yang tergendala.

3. Berlakon? Tentu sekali sebab Rizu bagi tahu yang Rizu baru nak berjinak-jinak dalam dunia lakonan ni. Alhamdulillah ada juga yang berminat untuk mengambil Rizu untuk berlakon. Memang tak salah kalau sebagai penyanyi nak jadi pelakon. Bagi Rizu kita perlu ada bakat dan gunakan sepenuhnya bakat yang ada pada diri selain menyanyi.

Nak jadi macam Sudirman

Hai, saya adalah salah seorang peminat Rizu. Saya harap Rizu boleh jawab soalan saya ini

1. Apa jadi kepada Rizu selepas habis OIAM? Tak dengar banyak cerita pun.

2. Kenapa Rizu tidak popular sedangkan Rizu keluar daripada sebuah rancangan tv yang popular?

3. Menjadi anak seni merupakan satu perjuangan yang besar. Apa yang Rizu mahukan dalam bidang seni?

Annaz,

Seri Iskandar, Perak.

RIZU

1. Selepas OIAM sebenarnya Rizu tak hilang macam tu saja. Rizu terus sibuk dengan persembahan tapi di belakang kamera yang orang tak tahu dan masih berpeluang menerima jemputan untuk majlis makan malam. Sampai sekarang Rizu masih lagi menyanyi.

2. Tentang populariti mungkin bukan rezeki Rizu untuk menjadi popular. Itu terserah pada takdir tetap. Alhamdulillah sampai sekarang ada juga yang masih ingatkan Rizu dan adakalanya ramai di antara mereka menegur Rizu sewaktu Rizu berada di pusat membeli belah mahupun di mana sahaja, ucapan terima kasih teramat sangat kepada yang masih mengingati Rizu ye?

3. Rizu ingin menjadi seorang penyanyi sejak kecil lagi sebenarnya. Rizu mahu mencapai kejayaan seperti allahyarham Sudirman. Insya-Allah sama-sama doakan Rizu ok?

Syukur masih bertahan

Assalamualaikum, saya merupakan peminat Rizu diharap menjawab semua soalan saya.

1. Apakah cita-cita Rizu pada zaman persekolahan?

2. Rizu berasal dari mana dan bagaimana boleh terlibat menjadi penyanyi?

3. Sukar atau tidak menjadi anak seni?

Mas Ayu,

Johor Bahru.

RIZU

1. Semenjak sekolah lagi cita-cita Rizu memang nak jadi seorang penyanyi. Alhamdulillah tercapai juga akhirnya apabila Rizu berumur 16 tahun berpeluang untuk memenangi kategori Artis Harapan Terbaik dalam AIM13 tahun 2006. Pelajaran masa itu agak banyak yang ketinggalan tapi berpeluang dan berjaya untuk menamatkan zaman persekolahan dengan cemerlang. Rizu sangat berpuas hati dengan kejayaan sehingga sekarang.

2. Rizu dilahirkan di Hospital Kuala Lumpur dan membesar di Perak. Usia 13 tahun Rizu sekeluarga berpindah ke Klang, Selangor sehingga sekarang.

3. Sepanjang Rizu menjadi anak seni sebenarnya memang tak diduga. Penuh dugaan juga cabaran yang terpaksa Rizu tempuhi. Tapi kena banyak bersabar dan Rizu bersyukur masih diberi kekuatan untuk bertahan.

Mahu popular seluruh negara

Hai, apa khabar? Saya harap anda sihat dan sentiasa dilimpahi rezeki yang tak putus-putus. Saya ada beberapa soalan dan harap Rizu sedia menjawabnya.

1. Bagaimana Rizu melihat perkembangan dunia seni tanah air?

2. Siapa yang menjadi idola anda dan mengapa?

3. Apa matlamat Rizu selepas ini?

Deena,

Kuala Lumpur.

RIZU

1. Terima kasih banyak-banyak kerana mendoakan saya. Jika diimbau dunia seni masa kini rancangan realiti tv semakin hebat diperkatakan dan semakin menjadi kesukaan ramai. Artis baru semakin bertambah dan ini menunjukkan industri hiburan kita semakin berkembang di Malaysia.

2. Jamal Abdilah, Sudirman dan Anuar Zain adalah idola Rizu. Mereka mempunyai persembahan yang tersendiri yang menarik perhatian ramai.

3. Sebagai seorang anak seni matlamat Rizu ialah untuk kekal dalam industri muzik juga dapat memberi kepuasan di dalam persembahan. Rizu sangat mengharapkan setiap persembahan Rizu akan meninggalkan kesan yang mendalam bagi setiap penonton dan mungkin berkesempatan untuk memperluaskan kerjaya seni Rizu di seluruh pelosok negara.


2 comments:

  1. mmg idola anuar zain, suara pun power root cam anuar zain gak rizu nie.... hikss~

    ReplyDelete
  2. take it easy rizu.... slow and steady k huhuhuhu

    ReplyDelete